Æbler

Hvor og hvornår Findes i byens grønne områder og haver fra september til oktober. Ellers typisk i markskel.

Smag Friskt, syrligt, bittert, sødt, men kan variere i det uendelige. De vilde æbler kan bruges mange steder i køkkenet også selvom de er bitre eller sure. Smag efter og tænk over hvor de forskellige æbler kan bruges. Brug for eksempel det bitre æble i en vintersalat med bitre toner. 

Håndtering Plukkes med frugtplukker og opbevares koldt. Skad ikke træet ved at knække grene og de korte sideskud, hvor æblet sidder på og næste års æbler kommer. Æbler der opbevares køligt og står på den lille blomst i bunden, holder i måneder.

Brug Æblet kan bruges bredt i køkkenet. For eksempel friske syrlige æbler i salater, syltede æbler på fed mad eller kan gæres som eddike. Tilberedes i kager, tilsættes for sødme i tunge gryderetter, koges til chutney, og meget mere.

Opskrifter

Denne ret er perfekt som en efterårsfrokost eller forret. Den er kraftig og fed i smagen og passer godt på en kold dag. Man kan variere med alle svampe og kan også serevere den over pasta eller en...
Denne marmelade er indbegrebet af sensommer og efterår. En let syrlig og aromatisk oplevelse. Den kan bruges på et stykke brød, til vildt eller lidt god ost. Det er generelt et godt trick at...
Crumble kager er fantastiske, de er lette at lave, de smager forrygende og variationsmulighederne i forhold til hvilken slags frugt du bruger er uendelige. Det er kun din fantasi der sætter grænserne...