Brøndkarse, tykskulpet

Beskrivelse og forveksling
Tykskulpet brøndkarse har glatte og let opstigende stængler. De er ofte rodslående med små hvide pletter op ad stænglen. 
Bladene er fjersnitdelte med 5-7 ovale afsnit. De hvide blomster har fire kronblade og er samlet i en skærmlignende klase.
Kan forveksles med tyndskulpet brøndkarse eller vandkarse, som begge er spiselige.

Hvor og hvornår
Vokser i næringsrigt og rindende vand ved kildevæld, småbække og grøfter. Kan spises fra marts til september. Undlad at plukke denne urt på steder hvor dyr græsser, da chancen for infektion er til stede.

Smag
Smager tydeligt af karse, peberrod og noter af nødder.

Håndtering
Klip eller skær nænsomt blade og stængel af. Tag med hjem i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle og opbevar på køl.

Brug
Bruges rå i salater, på omeletter eller på smørrebrød. Smager desuden godt som kold suppe evt. sammen med agurk og chili. Kan også bruges som en blendet urteolie til at dryppe ovenpå råmarineret eller røget fisk.

Opskrifter

Vild brøndkarse Denne brøndkarsesuppe smager friskt af forår og er let og hurtig at lave. Den kan både fungere som en forret eller en let hovedret. Ingredienser - 4 personer 2 gode...