Brombær

Hvor og hvornår
Findes i krat, hvor planten kan få meget lys. September og oktober.

Smag
Parfumeret, syrlig og sød.

Håndtering
Vilde brombærbuske har mange torne og kræver lidt forsigtighed. De plukkede brombær tåler ikke for mange slag eller at blive mast. Så pluk i flere små kasser/poser. Er gode at fryse.

Brug
Brombær gode i det søde køkken til desserter, saft og sylt. Men kan bruges i det salte køkken med syrlige saucer, surt syltede brombær, gærede til eddike og friske i salater.

Opskrifter

Granitéen her er læskende og frisk. Den er god på hvilken som helst sommerdessert eller som en lille mundrenser mellem retter. Hindbær kan erstattes med vilde jordbær eller brombær. Eller hvad...
Der er stadig masser af brombær at finde ude i naturen. Her er en hurtig, lækker og nem opskrift hvis man har lyst til lidt muffins. Ingredienser ca. 12 stk  2 æg 2 1/2 dl mælk...
Brombær er en af den danske sensommers største velsignelser, der findes næsten ikke noget bedre end en håndfuld friskplukkede brombær. Men de mørke smagfulde bær gør sig som bekendt også godt i...