Dunhammer

Beskrivelse
Sumpplante med lange, brede grågrønne blade. I spidsen af midterskaftet sidder en op til 30 cm lang brunlig kolbe, bestående af meget små blomster.

Hvor og hvornår
Moser, vandløb, rørsump. På våd bund.
Kan høstes fra sent forår til efterår.

Smag
Roden er mild og neutral til let bitter. De filtrede små rødder kan smage af jord og peberrod.

Håndtering
Brug en skovl, greb eller en lille håndspade til at grave roden op. Det er vigtigt at komme grundigt ned omkring planten, så du får alle rødderne med. Skyl roden og rødderne grundigt. Opbevar i beholder med et fugtigt klæde over.

Brug
Den brune spidskolbe kan tørres og bruges som optændingsbrænde.
Det er primært rødderne som bruges til madlavning.
Roden kan skrælles og bruges ligesom kartofler. Det bedste resultalt får man ved kogning.
De små filtrede rødder kan bruges som spaghetti, ved at koge dem i letsaltet vand i et par minutter.