Hindbær

Beskrivelse
50-200 cm høj busk med oprette, runde stængler tæt besatte med fine børster eller torne. Bladene er hvidligt filtede på undersiden og består af 3, 5 eller 7 småblade. Planten har små hvidlige blomster der sidder i kvaster, efterfølgende af små, først grønne derefter røde hindbær, som er saftige og søde ved modenhed.

Hvor og hvornår
Hindbær kan findes i rydninger, hegn, på fugtig jord i skove og krat. Blomsterne og blade kan plukkes i juni-juli. Bærrene er modne i juli-august.

Smag
Blomster, syrlig, sød, frisk, let nøddeagtig.

Håndtering
Klip eller skær nænsomt bladene af. Pluk med hænderne de modne røde bær. Opbevar i beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
Bærrene kan bruges til at lave eddike, olie, snaps og marmelade. De egner sig godt til desserter, bagværk og i fiske eller fjerkræretter. Bladene og blomsterne kan tørres og bruges til the. Hvis man ønsker en mere aromatisk og/eller blomsteragtig the, kan man tilsætte tørrede lavendelblomster, vild mynte eller blåbær blade.

Opskrifter

Granitéen her er læskende og frisk. Den er god på hvilken som helst sommerdessert eller som en lille mundrenser mellem retter. Hindbær kan erstattes med vilde jordbær eller brombær. Eller hvad...