Hyld

Hvor og hvornår
Hylden vokster der, hvor jorden er frugtbar og gerne i nærheden af menneskelig beboelse.
Den findes ofte i skovbryn, parker og op ad hegn fra maj til juni.

Smag
Blomster smager mildt og sødligt af nektar, og den har en naturlig aromatisk smag af sommer.

Håndtering
For at høste hyldeblomsten, skal du klippe nænsomt blomsterskærmene af busken med en saks.
Efterlad dog skærme på busken, så der kan komme bær senere på sæsonen. 

Opbevares køligt og lettere fugtigt. Læg blomsterne med et fugtigt køkkenrulle i en pose i køleskabet
Bør ikke skylles, da du risikerer at skylle al smagen ud af blomsterne.
Læg dem i stedet på et fugtigt viskestykke og fjern med hånden blade og andre ting, som du ikke skal have med.

Brug
Blomster bruges i saft og salater, og i syltevarer eller dyppes i tynd dej og frituresteges som dessert.
av hyldesalt og brug på fisk eller i kyllingeretter. De umodne bær kan plukkes i juli og tilberedes som kapers.

Opskrifter

Ingredienser 10-15 hoveder af hyldeblomst 5 liter vand 1 kg sukker 2 økologiske citroner 1/2 dl vodka/snaps Sådan gør du Kog en lage af sukker og vand – sukkeret skal være opløst. Lad det...
Opskrift udviklet af: Jakob Koch Nielsen, Køkkenchef Salon 39 Forret til 4 pers 2 hele slethvar ca 600-800 g (Hvis du ikke kan skaffe slethvar, skal du ikke holde dig fra at lave...
Granitéen her er læskende og frisk. Den er god på hvilken som helst sommerdessert eller som en lille mundrenser mellem retter. Hindbær kan erstattes med vilde jordbær eller brombær. Eller hvad...
Hyldeblomster kan bruges til mangt og meget i køkkenet. Denne opskrift på hyldeblomstsalt, som vores gode ven Steen Larsen har været så venlig at dele med os, er en nem og utroligt simpel måde at...
Når hylden blomstrer, kan det kun gå for langsomt med at komme ud og plukke en masse blomster til at lave saft på. Denne opskrift adskiller sig en smule fra den gængse hyldedrik, i det man også...