Læge-kokleare

Beskrivelse
10-35 cm høj, glat og med en opstigende, ofte grenet stængel.
Bladene er nyre eller hjerteformede, kødfulde, rosetstillede og mørkegrønne.
Blomsterne er hvide og velduftende.

Hvor og hvornår
Vokser på sandede strandenge og tangødede strandbredder.
Høstes fra forår til sensommer. Ved milde vintre kan den høstes hele året.
Blomstrer i maj-juni

Smag
Intens bitter, kål, sennep, salt, umami.

Håndtering
Klip eller skær nænsomt blade og stængel af (lad de nederste blade sidde). Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
Fungerer godt som rå og hakket i kålsalater eller ægge/kartoffelsalat.
Kan blendes sammen med persille og hasselnødder til at lave en aromatisk og krydret nordisk pesto.
Den brændende smag kan mildnes ved at ligge de hakkede blade i eksempelvis raps eller olivenolie.