Løgkarse

Hvor og hvornår
Findes overalt i landet langs hække og hegn, i parker og på villaveje fra marts til juni.

Smag
Mildt af hvidløg, karse og løg med en bitter sennepstone. Planten mister lidt af sin aroma ved høje temperaturer.

Håndtering
Høst blade og stængler. Hjembring i beholder med fugtig køkkenrulle. Opbevar på køl.

Brug
Blade, stængler og blomst kan bruges. Den bitre tone kan bruges til at bryde med fede og tunge smage, eksempelvis som garniture over en kraftig gryderet med okse. Rå som garniture til kød, på æggemad eller til retter med æg som omelet eller blancherede æg. Oven på nye kartofler, i kryddersmør eller frikadeller. De større blade og stængler dampes let med smør og salt.

Opskrifter

Løgkarse- og gråbynkesalt 1 håndfuld løgkarse 1 håndfuld gråbynke 1 dl salt Skyl løgkarsen og gråbynken og lad det tørre. Blend urterne med saltet. Gem i et glas.