Mirabelle

Hvor og hvornår Mirabelle modnes i august og findes i hegn og krat i byens parker og stier.

Smag Kan variere en del fra sødt og aromatisk til syrlig og let bitter.

Håndtering Kan plukkes med frugtplukker. Skad ikke træ eller busk ved at knække grene. Opbevar på køl. Brug evt. en kirsebærudstener eller lad dem koge i ca. 20 min, så flyder stenen ovenpå.

Brug Mirabelle kan bruges i kager eller marmelade og saft. Kan også laves som ketchup eller koges sammen med rodfrugter som relish til svine- og oksekød.

Opskrifter

Denne ketchup er kraftig og krydret, med en god balance mellem sødme og syre. Ketchup er egentlig let at lave og det smager virkelig lækkert når det er lavet på ordentlige råvarer. Hyben og mirabelle...
Mirabellemarmelade er en sensommer klassiker, som er fantastisk på en ostemad eller over lidt youghurt. Her er opskriften på en let, lækker og smagfuld mirabellemarmelade. Frugteddiken fremhæver...
De gule mirabelle smager sødt og lækkert når de lige præcis er modne. De kan godt være lidt melede hvis de er overmodne og for syrlige når de ikke er klar. Marmeladen her kan sagtens laves selvom man...