Mose-bølle

Beskrivelse samt forveksling
Løvfældende busk med trinde, brune grene og omvendt ægformede, blå grønne blade med tydeligt netmønster. De nikkende blomster sidder enkeltvis eller få sammen i bladhjørnerne.
Blomsten er krukkeformet, med en svagt rødlig til hvid krone. Frugten er et rundt til lidt aflangt, blådugget bær med lyst kød.
Bladene bærer smukke røde og gule farver om efteråret.
Kan forveksles med Blåbær, men denne har fint savtakkede blade, er mindre i størrelsen og de modne bær er blå til vinrøde indeni og farver fingrene røde.

Hvor og hvornår
Moser, heder, på fugtig tørvebund.
Blomstrer i maj-juni
Bærrene er modne i juli men kan findes helt til oktober-november.

Smag
Estragon, jord, pære, mørk frugtsirup

Håndtering
Pluk bærrene med hænderne, eller med en bærplukker. Klip eller skær nænsomt blade af (lad de nederste blade sidde). Opbevar i beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
De friske bær smager rigtig godt sammen med vildtkød, vildtsauce, og stegte sommersvampe som kantareller eller vårmusseron.
Kan bruges i kager, tærter, muffins eller andet bagværk.
Marmelade med blåbær eller Mosebøllebær smager fantastisk, men smag gerne til med citronskal og saft (evt. anis eller fennikelfrø) for at give modspil til de fade bær.
Både de friske og tørre bær og blade kan bruges til the

Opskrifter

Granitéen her er læskende og frisk. Den er god på hvilken som helst sommerdessert eller som en lille mundrenser mellem retter. Hindbær kan erstattes med vilde jordbær eller brombær. Eller hvad...