Revling

Beskrivelse
Lille stedsegrøn busk med lange, nedliggende-opstigende grene, der er tæt besat med nåleformede, skinnende og mærkegrønne småblade. Bladene har en hvid midterstribe på undersiden.
Bærer små sorte stenfrugter som kaldes revling bær.
Blomsterne er små og mørkerøde.

Hvor og hvornår
Nåleskove, heder, tørvemoser, klippegrund. På mager bund.
Almindelig på Bornholm og i Nordvestjylland.
Blomstrer i marts-april
Bærrene er modne i august-september.

Smag
Vandet, mildt bitter, en anelse sød. Sjov knasende konsistens , der minder om vandmelon.

Håndtering
Pluk bærrene, og klip eller skær nænsomt stængel med blade af (lad de nederste blade sidde). Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
Du kan bruge Revling til saft, geléer, marmelade og eddiker. Revling er dog næsten uden syre så husk at smage til med citron eller eddike (gerne solbæreddike).
De smager også dejligt rå, drysset med lidt sukker og citron gerne i selskab med blåbær.
Traditionelt er de blevet brugt til at lave brændevin med.
De tørrede blade og stængler kan bruges til at ryge fisk eller kød med.

Opskrifter

Granitéen her er læskende og frisk. Den er god på hvilken som helst sommerdessert eller som en lille mundrenser mellem retter. Hindbær kan erstattes med vilde jordbær eller brombær. Eller hvad...