Skovsyre

Beskrivelse

5-10 høj urt med karakteristiske, kløverlignende, lysegrønne blade der kan folde sig sammen. Langstilkede, små hvidlige blomster med lilla årer. Er i familie med Rød Surkløver men kan næppe forveksles med andre planter.

 

Hvor og hvornår

Blomstrer i april-juni men kan spises hele året Vokser i løv og nåleskove i store bestande på skygget, mudrig jord.

 

Smag

Syrlig, citrus, sød, blomsteragtig. Indeholder oxalsyre ligesom rabarber.

 

Håndtering

Klip eller skær nænsomt blomst, blade og stængel af. Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

 

Brug

Egner sig utrolig godt som et syrligt pift enten som pynt på smørrebrød eller forretter. Prøv også at tilsætte skovsyren i lyse saucer, er især godt sammen med fisk. Fungerer glimrende i desserter, i cremer, frugtsalater eller drysset oven på is eller kage.

Opskrifter

Forret til 4 pers. 300g rørhatte (Karl Johan eller andre)250g parasolblækhat200g hyben1 håndfuld strandsennep1 håndfuld skovsyreKoldpresset rapsolieÆblecidereddikeSaltPeber   Start med at...