Skvalderkål

Hvor og hvornår

Er bedst fra marts til juni, men findes der nye skud, kan de bruges.

Smag

Friskt og ”grønt” med en let krydret skarphed. Smager af gulerodstop. Når de tilberedes mildnes smagen.

Håndtering

Tag de spæde blade og helst lige inden, de er sprunget ud, hvor de er lysegrønne og blanke. Pluk også ældre planter, så kommer de spæde igen og stilken kan bruges.

Brug

De spæde skud bruges primært. Hakket i frikadeller, pesto, suppe eller blancheret hele som spinat. Bladende er gode i omelet eller generelt som ’grønt-drys’ på fede retter. Rå i salat eller milde retter som tatar eller put stilken i gryderetter.

Opskrifter

Ingredienser 1 spidskål 1 bundt store vilde løg, høstet sidst på sæsonen i slut maj eller først i juni 1/2 dl yoghurt 1 blandet håndfuld spæde vilde urter (eks. skvalderkål, fuglegræs, vejbred,...
Kan enten serveres som tilbehør til kød, vegetarbøffer eller som en selvstændig ret.Til ca. 4 pers. 1-2 bundter hvide asparges ca. 8 stk.3 gule beder3 nye løg eller alm. løg8 små nye gulerødderEn...
Hermed en variation over den klassiske frikadelle, som vi serverede for vores gæster til det første Byhøst Gilde (til stor begejstring). Opskriften er udarbejdet af Julie Swane fra Nature Foods, og...