Strand-asters

Beskrivelse
Glat opret urt med kødede linje- eller lancetformede blade. Blegviolette til blåviolette kurvblomster og fra august hvide skiveblomster med gul krone som sidder i en halvskærmformet stand.

Hvor og hvornår
Strandbredder, strandenge, rørsumpe. På åben saltholdig bund.
Kan samles hele sommeren, men de friske unge blade i det tidlige forår smager bedst.

Smag
Smagen af bladene er saftig og salt som leder tankerne hen på muslinger og østers.

Håndtering
Klip eller skær nænsomt blade og stængel af. De nederste, tykkeste og lyseste blade er bedst – de indeholder mest salt. Undgå evt. rødlige blade. Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
Fungerer godt sammen med andre grøntsager i eksempelvis wokretter.
Kan tilsættes til sidst hakket og rå i suppe. Fungerer især godt til fisk.
Smager fortrinligt dampet med smør lidt salt, peber og citron.