Strandkål

Beskrivelse

Kållignende plante med kraftige, blåduggede stængler, tykke og kødfulde blade. Samt store runde frugter. Hvide til flødefarvede blomster. Blomsterne er samlet i skærmlignende stande der minder om broccoli.

 

Hvor og hvornår

Strandbredder. Ofte på tanggødet, stenet eller gruset bund. Kan spises fra maj til september. Blomstrer i juni-juli.

 

Smag

Kål, broccoli. Som ung kan stilkene smage af grønærter.

 

Håndtering

Klip eller skær nænsomt blade og stængel af (lad de nederste blade sidde). Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle. Det er vigtigt når man høster strandkål, at man kun skærer enkelte blade eller stilke af hver plante, så bestanden bevares.

 

Brug

Alle dele af planten er spiselige. Stilke og blade kan tilberedes som spidskål, de spæde blomsterstande som broccoli. Smør, olie og hvidløg er gode komponenter at bruge sammen med. De umodne, grønne skulper kan syltes som kapers.