Strandkarse

Hvor og hvornår

Kan findes fra marts til september, nær strande og kystområder.

Smag

Kraftig smag af peberrod eller wasabi.

Håndtering

Høst med lommekniv eller saks, da det er vigtigt ikke at hive roden op. Opbevares køligt i beholder med fugtig køkkenrulle.

Brug

Strandkarses kraftige smag er god til fede og kraftige retter og supper, ligesom sennep. Blade kan hakkes til at komme i dressinger, cremer, pesto eller puré eller sammen med røget og stegt kød. Blomster er små dekorative smagsbomber i salater.

Opskrifter

Asiatisk hotpot med sprødstegt and og svampeHovedret til 4 pers. 2 stk. andebryst2 løg2 gulerødder½ hvidkål1 stk hokkaido græskar400g blandede svampe1 bundt strand trehage1 håndfuld strandkarse1...
Gulerodspuré Denne puré kan bruges som en forret med godt brød til, eller som tilbehør til fisk, skaldyr eller svinekød. Eksempelvis som en bund for stegte havtaskefileter. For at give puréen en...
Strandkarse er den bærende smagsgiver i denne kartoffelsalat. Strandkarsen vokser, som navnet antyder, langs de danske strande (og havneløbet på Islands Brygge-siden, som det er tilfældet her i...