Tyndskulpet brøndkarse

Beskrivelse
Tyndskulpet brøndkarse har nedliggende og rodslående hule stængler. Bladene er fjersnitdelte. De hvide blomster har fire kronblade og er samlet i en skærmlignende klase.
Kan forveksles med Tykskulpet brøndkarse eller vandkarse, som begge er spiselige.

Hvor og hvornår
Vokser i næringsrigt og rindende vand ved kildevæld, småbække og grøfter.
Kan spises fra marts til september.
Undlad at plukke denne urt på steder hvor dyr græsser, da chancen for infektion er til stede.

Smag
Smager tydeligt af karse, peberrod og noter af nødder.

Håndtering
Klip eller skær nænsomt blade og stængel af (lad de nederste blade sidde). Opbevar i papirspose eller beholder med fugtigt klæde/køkkenrulle.

Brug
Bruges rå i salater, på omeletter eller på smørrebrød. Smager desuden godt som kold suppe evt. sammen med agurk og chili. Kan også bruges som en blendet urteolie til at dryppe ovenpå råmarineret eller røget fisk.