Nyskud April - Gourmetmiddag med ramsløg

Dato: 

Fredag, april 24, 2015 - 17:00

Nyskud er et madinitiativ, hvor foreningen Byhøst hver måned laver en pop up restaurant med vild mad et nyt sted i København. Hvert Nyskud laver vi med et nyt hold af gode mennesker fra maden og drikkenes verden. Så Nyskud er altid godt selskab og god mad på de vilde råvarer, der er i sæson lige nu.

Nyskud April stod i de vilde urters tegn. Kokken Martin Marko serverede en fantastisk serie af små retter, hvor forårets vilde urter mødte forskellige køkkener fra asiatisk burger til romerske antipasti. Ved langbordene stod den på fadservering, hvor vi delte og hyggede med sidemanden. Hertil diskede ciderbrygger og naturvinimportør Christopher Melin fra Melin Vin op med skønne naturvine til  fornuftige penge, så fredagen kunne skydes ordentligt i gang. Aftenens fritgående gris bliver leveret af de gode folk fra Andelsgris. Nyskud April blev kort sagt en gastronomisk fredagsbar med afslappet stemningen, eminent mad&drikke og massere af smil hele vejen rundt.

Stedet

Nyskud April blev afholdt i "the 23 house" på Nørrebro, som til daglig huser virksomheden 23, der laver alt værktøj til online video platforme. 23 vil bruge deres hus til noget dejligt for Nørrebros lokalliv og var så fede, at de åbnede dørene op, for gode folk der laver gode ting. Vi var så heldige at falde under den kategori.

Menuen

  • Velkomstbobler og snacks med mirabelle-oliven, beef jerky og ortica ripassata (stegte brændenælder romersk stil)
  • Kartofler og ramsløg
  • Løg med løgkarse, ost, ramsløgkapers og røget kvabso fra Langø
  • Fritterede krokketter med keffir, brøndkarse og vild peberrod
  • BBQ-buns med Andelsgris og chimichurri på vilde urter
  • Icecremesandwich med sødskærm og malt