100 Meter Middag på Folkemødet

Dato: 

Fredag, juni 12, 2015 - 19:00

Sid med til en langbordsmiddag og få en unik mad-oplevelse på Folkemødet fra bl.a. Christianshøjkro, Radisson Blu Fredensborg Hotel og Restaurant Skeletske.

Kan fællesspisning være udgangspunktet for en demokratisk samtale om tryghed, frivillighed og byen? Det prøvede vi at undersøge da vi med ’100 Meter Middag på folkemødet’ inviterede til en pop-up langbordsrestaurant for 350 gæster foran Hovedscenen, ved BL’s Dome’. I kun to timer, fredag 12. juni på Folkemødet, satte vi langborde op og serverede en fællesmiddag med fokus på kvalitet, hvor maden blev leveret af nogle af Bornholms gode, lokale restauranter.

Arrangørerne håbede med 100 meter-middagen at skabe rammen for en lækker og unik middag, med masser af mulighed for at møde nye mennesker. Det lykkedes i stor stil og arrangementet var en kæmpe succes, der vil blive gentaget næste år.

Langbordet var delt op i tre områder, og der var mulighed for at blive beværtet af tre forskellige restauratører, der hver især gav deres bud på en samtale-menu med lokale råvarer fra Solskinsøen.

Hvis du kunne tænke dig at se hvordan arrangementet løb af stablen, kan du se det her

Middag 1: Christianshøjkro

Christianshøjkroen, serverede gourmetmad der var enkel og lige til af friske lokale råvarer. Udgangspunktet var god mad i øjenhøjde, baseret på godt håndværk, fantasi og det sæsonen bød på lige der. Til 100 Meter Middag gælder den samme madfilosofi, så menuen hos Christianshøjkroen, kom til at smage af årstid og lokalproduceret kvalitet.

Menu

Østersø laks - sødskærm - spinat - kål - urter - Brød

Bryggersvinet - Thorkilds nye hvidløg og løg - Bornholmske kartofler - Løvstikke - Skovsyre

Middag 2: Radisson Blu Fredensborg Hotel

Fredensborg Hotels gourmetrestaurant er en del af Regional Madkultur Bornholm, fordi maden altid er baseret på lokale råvarer og et godt samarbejde med lokale landmænd. Det betyder at Fredensborg Hotel serverede mad med identitet og smag af det lokale.

Menu

Rosa stegt kalvekølle af bornholmsk fedekalv. Hertil varm kartoffelsalat, med kartofler fra vores leverandør i Vellensby, persilleglaserede rodfrugter og spidskålssalat.

Rabarbertrifli af rabarberkompot, creme, brændte mandler, chokolade, blomster og jordbær. Rabarber og blomster til pynt på desserten leveres af Ellen Grønnegaard.

Middag 3: Restaurant Skeletske

Skeletske er en pop up restaurant der laver spændende og velsmagende mad uden dogmer og næser i sky. Skeletske er Niclas Grønhøj Møller, Kristian Haarløv og Rolf Drewsen, som er erhversdannede kokke og bartendere. Som de skriver: "Vi mødte hinanden som ungdomssvin i tøjleløs vanvid, men lagde siden idioti på hylden og dannede Skeletske, fordi vi elsker hinanden, lokalvildmad og jer."

Menu

Vi fermenterer, brænder og sylter alle mulige og umulige lækkerier som gamle venner fra Stengården, og de aller nyeste venner fra Bornholm lige har hævet op af jorden. Alt det smider i op på et hjemme stegte fladbrød, sammen med grillet øko kød (om vi får gris, ko, ged eller lam er op til landmanden). Der kommer også dressinger af alle de vildeste urter vi overhovedet kan finde.

Vi slutter med en innovativ og framragende dessert: Grønne bær, reduceret juice, grillet rod, spansk urt og den fedeste syrnede fløde.

Arrangørerne:

  • Byhøst
  • BL – Danmarks Almene Boliger
  • Arkitektforeningen
  • Realdania
  • Lokale- og Anlægsfonden