Nyskud Juni - Etnisk og urter i en baggård

Dato: 

Fredag, juni 19, 2015 - 17:00

Nyskud er et madinitiativ, hvor Byhøst hver måned laver en pop up restaurant med vild mad et nyt sted i København. Hvert Nyskud laver vi med et nyt hold af gode mennesker fra maden og drikkenes verden. Så Nyskud er altid godt selskab og god mad på de vilde råvarer, der er i sæson lige nu.

Nyskud Juni er en pop up middag med stemningen af sommerfest med hvidt tøj, stråhat og kulørte lamper, der møder eksotisk verdensmad med vilde urter, blomster og bær. I en baggård i Nordvest slår vi dørene på til en helt særlig restaurantoplevelse sammen med de dygtige damer fra Tingbjergs Kvinder. De er en sej gruppe af etniske kvinder, der bruger deres overlegne kogekunstner til at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi elsker dem og alt hvad de disker op med. Så derfor handler dette Nyskud om at præsentere hvad etnisk kogekunst kan gøre med de vilde nordiske råvarer. Til Nyskud Juni samler Byhøst vilde råvarer, som hyldeblomst, strandkarse og brændenælder og så tryller kvinderne det hele om til etnisk mad ud fra egnsretter, de har fået overleveret fra deres mødre. MEN med et nordisk twist.

Menuen

  • Vi lægger ud med sommer-punch og velkomsthygge.
  • Brændenældebrød
  • Torsk stegt med jawd masala og spansk kørvel på stegte grøntsager
  • Dolmere af oksekød og bulgur i lansetformet vejbred med tyrkisk tomatsauce, krydret med skvalderkål
  • Langtidsstegt lam med røllike, vild pastinak, timian og hvidløg, hertil pakistansk tamarindsalat af nye kartofler og røde bønner samt løgkarse
  • Kompot af grønne stikkelsbær med stjerneanis
  • Kikærtecurry med kylling og brændenælder, hertil pakistanskkrydrede stegte ris
  • Sødsyltet japansk pileurt med pisket græsk yoghurt, marengs og fritteret hyldeblomst
     

Drikkervarer

Det er fredag, du kommer måske lige fra job og kan godt bruge en god bar, så Flying Couch Brewing ruller ind med mobil-bar og serverer gode øl. Og i Bar Vild kan du nyde den gode naturvin.

Stedet

I en baggård på Glentevej stiller vi restaurant op med kulørte lamper og duge til 120 gæster.

Aftenens program

Kl. 17.00 Man møder op og drikker punch

Kl. 18.00 Vi sætter os til bords

kl. 21.00 vi siger tak for en god aften

Om Tingbjergs Kvinder

Mere end 30 kvinder fra Tingbjerg deltager i et socialøkonomisk erhvervsprojekt, hvor de bliver opkvalificeret og understøttet i deres positive integration med arbejdsmarkedet og erhvervslivet. De laver eksotisk verdensmad til store og små arrangementer, konferencer og andre events via Madmobilen. Ud over det praktiske køkkenarbejde, hvor kvindernes madkompetencer udvikles, deltager kvinderne sideløbende i et opkvalificerende kursus, så de er rustet til det danske arbejdsmarked.

Al mad bliver produceret med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer. For at tilpasse maden den danske gane og for at være tro ved princippet om bæredygtighed raffineres retterne, så de får et lokalt og nordisk touch. Kvinderne bruger så vidt muligt altid lokalt producerede råvarer.