Frederiksberg Høstfest

Dato: 

Fredag, august 28, 2015 - 17:00

Frederiksberg Høstfest 2015 var en langbordsmiddag på Frederiksberg Allé, hvor lokale partnerskaber præsenterede smagen af Frederiksberg. Langs den smukke allé stillede vi et langbord op til 1000 gæster og inviterede hele byen til at komme og sidde med ved en kæmpe høstmiddag. Her gav 6 restauranter deres bud på en høstmiddag af årstidens lokale råvarer. Frederiksberg Høstfest var en fejring af årstiden, hvor naboer kunne mødes henover fade og tallerkener og se hvad deres bydel havde at byde på, når det kom til mad og fællesskab.

Høstfest har siden tidernes morgen været en begivenhed, hvor man sammen hyldede høstens gaver ved et stort fælles måltid. Selvom vi bor i byen bringes høsten stadig i hus, og efteråret er stadig overflodens tid. Frederiksberg Høstfest er vores tids høsttradition, der fejrede gode råvarer, de ildsjæle der gør noget for det lokale madlandskab, og de fællesskaber der gør Frederiksberg til noget særligt. Høstfesten stillede i år særlig skarpt på fællesskaber. For mad og måltider kan meget mere end at mætte og sprede glæde. God mad samler mennesker, nedbryder barrierer og skaber lokale fællesskaber.

Til Frederiksberg Høstfest samlede og sammensatte vi lokale kokke, købmænd, foreninger, med landmænd, urbane haver, og mange flere i partnerskaber og ser hvilke høst-måltider, de skaber. Frederiksberg Høstfest lagde vægt på gastronomisk kvalitet, godt værtsskab og store armbevægelser, men holdt samtidig priserne nede og sørgede for at alle følte sig velkomne.