Vild Festival

Dato: 

Lørdag, august 30, 2014 - 14:00

Den 30. august inviterer foreningen Byhøst sammen med festivalens partnere til Vild Festival for andet år i træk. Vild Festival er en lille endags-festival til byboerne. Festivalen handler om vild mad, vilde råvarer fra byens grønne mellemrum, og det man kan lave ud af dem.

Festivalen afholdes i Københavns spiselige park, Amager Fælled, og er en mulighed for selv at komme ud og lære  at samle råvarer i naturen (at sanke), snakke med eksperterne og blive inspireret -  men samtidig finde ud af, hvad man skal være opmærksom på. Det er noget helt særligt at samle råvarer – også i byområder. Hvordan forholder man sig eksempelvis til forurening og den slags. På festivalen kan du få en række tommelfingerregler om, hvad man skal være opmærksom på. Kender man de regler, åbner der sig en helt ny verden, som man normalt ikke ser i sin hverdag, når man eksempelvis kører forbi et grønt område med vilde æbler eller havtorn på vej hjem fra arbejde.

 

Vild Festival lokation

Det kan opleves på festivalen
På denne lille festival møder gæsterne passionerede vild mad-eksperter, kokke og naturvejledere og kan opleve alt fra syltetøjsworkshop og guidede samleture, til æblesmagning og en vild bar. Ligesom man kan komme til at smage vilde hotdogs med urter fra Amager Fælled og strandsuppe med krabber og fladfisk fra Amager Strand. Festival og workshops er gratis, men medbring kontanter til mad, drikkevarer og delikatesser

Festivalprogram

Dagens Program

 

Kl. 10.00-13.00: Havhøst med Fra Bund til Mund

Dagen begynder på Amager Strand ved Havheksen ved Mole 3 med undervandsjagt med foreningen Fra Bund til Mund. (http://bundtilmund.dk/)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kl. 13.00: Bar Vild åbner

I Bar Vild kan du smage øl med vilde råvarer fra Kissmeyer og Herslev Bryghus, købe marmelade fra Stevns Urter og meget andet. Du kan også presse æblemost og smage lidt vilde råvarer.

 

Kl. 14.00-19.00: Strandsuppe med Fra Bund til Mund

Foreningen Fra Bund til Mund laver lækker suppe med strandurter, krabber og alt godt fra havet, som de har fanget på Amager Strand om formiddagen. Mød havhøstere og hør om, hvad havet har at byde på 

 

Kl. 14.00-15.00: Ciderworkshop v. Christopher Melin fra Æblerov

På denne workshop kan du møde en af de to vinnørder Morten Sylvest Noer & Christopher Melin fra ciderbryggeriet Æblerov. Christopher fortæller om naturgæret æblecider på danske æbler fra haver og offentlige pladser, og du kan deltage i en mostsmagning med vilde æbler.

 

kl. 14.00-18.00: Pandekage-workshop v. Silva Danica

Workshop bl.a. med hybenpandekager ved naturvejleder Jørgen Stoltz og Anna Andersen. Her kan du se et bredt udvalg af spiselige planter og smage på de bedste 10 aktuelle. Du kan også lave din egen pandekage over bål med div. gode vilde sager i dejen, såsom hyben, hasselnødder og vandmynte.

 

Kl. 14.00-18.00: Syltetøjsworkshop v. Kirsten Høgh Fogt

Husholdningslærer og kogebogsforfatter Kirsten Høgh Fogt holder workshop, hvor deltagere bliver sendt igennem hele sylteprocessen fra frugten samles til låget sættes på glasset.

 

Kl. 14.00-19.00: Johns Hotdog deli

Klassisk pølsevogn med gourmet hotdogs på ramsløgspølser og vildt tilbehør lavet på råvarer fra Amager Fælled.

 

Kl. 14.00-15.00: Sanketur nr. 1 v. Julie Swane (max antal deltagere: 30)

Mødested: Indgangen ved Metrostation DR Byen. Smag på naturen og hør om det vilde, der gror på Amager Fælled med Byhøsts urtevejleder.

 

Kl. 15.00-16.00: Drøm vildt-samtaler v. Habitats

Festivalgæsterne inviteres til to samtalerunder med fokus på brug, ønsker og drømme om bynaturen. Der lægges op til at folk får viden og redskaber med hjem.

 

Kl. 17.00-17.30: Æblesmagning v. Mikkel-Lau Mikkelsen fra Byhøst

Et æble er ikke bare et æble! Deltag i en smagning af vilde æbler og vær med til at snakke om de enkelte æblers kvaliteter og mulig anvendelse.

 

Kl. 16.00-17.00: Sanketur nr. 2 v. Julie Swane. (max antal deltagere: 30)

Smag på naturen og hør om det vilde, der gror på Amager Fælled med Byhøsts urtevejleder.

 

Kl. 17.30-19.00: Pop up restauranten ”Buskads”

Pop up restauranten ”Buskads” i et hemmeligt krat ved vildmarkskok Benjamin Carlsen fra VILDT. Denne middag kræver separat billet, som kan købes her 

 

 

FAKTA

Hvad: Vild Festival er en lille festival om vild mad og det at finde råvarer i naturen
Hvor og hvornår: Amager Fælledd. 30. august fra kl. 14-19.
Arrangører: Foreningen Byhøst med støtte fra Sharing Copenhagen og Amager Vest Lokaludvalg.
Kontakt: Mikkel-Lau Mikkelsen fra Byhøst: mail mikkel@byhoest.dk og tlf. 26350017
Pris: Gratis / Men medbring kontanter til mad, drikkevarer og delikatesser
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/431426053666381/