Vild Smag Festival i Århus

Dato: 

Lørdag, april 23, 2016 - 10:00

Vild Smag Festival er en mini-festival, der sætter vilde råvarer og vild mad på dagsordenen og inspirerer aarhusianere til at komme ud i naturen. Foråret er i gang og de spiselige grønne urter spirer overalt. Hele Aarhus aktiveres og den vilde mad formidles gennem en række unikke oplevelser i byen og naturen. De vilde råvarer findes både i parker og skove, på stranden og i havet og i alle de små mellemrum tæt på dig og mig.

I foråret begynder de spiselige grønne urter for alvor at titte frem. Brændenælde, ramsløg, japansk pileurt, mælkebøtte, løgkarse, gederams og bøgeblade er nogle af forårets grønne lækkerier. Desuden er Aarhus Bugten et tag-selv-bord af delikatesser med alt fra tang til skaldyr og fisk. Alt sammen friske og lækre råvarer, der kan være ingredienser i ethvert måltid.

En række aktører – privatpersoner, foreninger, organsationer og virksomheder – bidrager med aktiviteter til programmet. Vild Smag Festival arrangeres af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune, i samarbejde med Byhøst.

FESTIVALPROGRAM
Festivalprogrammet er en bred pallette af aktiviteter, der skaber inspiration, ny viden og konkrete oplevelser med de friske råvarer, der er lige omkring os.

Bispetorv d. 23. april
En levende markedsplads, hvor du kan lade dig inspirere, søge viden og spise dig mæt i mad med vilde råvarer. På en del af torvet er der street food-boder, som serverer lækker mad med friskhøstede råvarer fra naturen.

Vild Viden d. 23. april
Som en del af festivalen afholdes en række inspirerende oplæg, der kommer bredt omkring brugen af vilde råvarer. Hvordan smager de? Hvordan bruger man dem i køkkenet? Hvad skal man være opmærksom på, når man høster i naturen? Hvordan forholder man sig til byens luftforurening? Oplæggene kan være relevante for både privatpersoner og professionelle, der arbejder med vilde råvarer. Der er god tid til både at stille spørgsmål og netværke undervejs. Det er helt op til dig, om du kigger forbi til et enkelt eller flere oplæg – eller bliver hængende og tager hele pakken med. Det er gratis at deltage, og du dukker bare op på dagen.

Vilde oplevelser d. 23.-24. april
Rundt i hele Aarhus er en række aktører værter for forskellige sanketure, aktiviteter og workshops. Programmet er stadig ved at blive lagt.

For fuld programoversigt - se her: http://smagpaaaarhus.dk/arrangement/vild-smag-festival/