Nordens spisekammer - urtetur til lands, til vands og i byen

Dato: 

Lørdag, maj 25, 2013 - 14:00

Interesserer du dig for den spiselige natur og mad?

Så skal du tage med på den ultimative vild-mad-oplevelse. Lørdag d. 25 maj tager Byhøst.dk på en bustur rundt til skov, strand og by. Vi dykker ned i naturens forrådskammer og bombarderer sanser og hjerne med viden, aha-oplevelser, inspiration og madoplevelser. Her gennemlever du mad fra jord til bord, samtidig med at vi i bussen fodrer din hjerne med spændende oplæg om det vilde.

Det hele afsluttes med et vildt måltid på Amager Fælled i det fri, kokkereret af de super dygtige folk fra pop up-restauranten Rødder (rodder.dk).

Du giver os 5 timer af din lørdag. Vi giver dig viden om sankning i det danske landskab, inspiration til at bruge det vilde i køkkenet, god mad, uforglemmelige naturoplevelser og massere af hyggelige og kloge mennesker.

Vi mødes på Islands Brygge kl. 14.00. Billetter koster 75 kroner køb via billet-linket.

INFO OM ARRANGEMENTET
Dagens tema
Rundt om vild mad i det danske landskab; skov, strand og by.

Program
Kl. 14.00: Velkommen
Kl. 14.15: Oplæg v. Christine Bille Nielsen: Madskribent, foredragsholder, kulinarisk konsulent og forfatter.
Kl. 14.45: Vestskoven v. guide Elsebeth Bindslev
Kl. 15.30: Oplæg v. Mark Emil Tholstrup Hermansen: Antropolog og projektudvikler på restaurant Noma og MAD symposium.
Kl. 16.00: Julie Swane guider på Ishøj Strand
Kl. 16.40: Oplæg ved Jakob Magid lektor på Institut for Jordbrugsvidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns.
Kl. 17.10: Jann Kuusisaari guider i Amager Fælled
Kl. 18.00: Rødder serverer mad i det fri
Kl. 19.00: På gensyn

Oplæggene
1. Naturen er ikke et supermarked man bare kan købe ind til efter en opskrift. Derfor er det godt at kende metoder til nemt at tilberede de vilde råvarer. Når man tilbereder maden udelukkende af lokale råvarer, kommer der helt automatisk en smagsmæssig rød tråd igennem måltidet som er helt unik.

2. Ny Nordiske Køkken og ’terroir’. Ideen om at det nordiske landskab har en unik smag bundet til jorden, klimaet m.m. Og om brugen af de nordiske (vilde) råvarer som en drivkraft, der sætter os i stand til at forstå og værdsætte den unikke lokale natur.

3. Forurening i forbindelse urbant høstede råvarer, og navnlig med de udfordringer som tungmetaller og organiske forureningsstoffer giver anledning til. Oplægget vil handle om, hvor farligt det er, eller ikke er, at høste planter i byen.

Tilmeld dig på linket herunder
http://www.dirdage.dk/talenter-videnskab/#event-3957