Asiatisk hotpot med sprødstegt and og svampe

Asiatisk hotpot med sprødstegt and og svampe
Hovedret til 4 pers.

2 stk. andebryst
2 løg
2 gulerødder
½ hvidkål
1 stk hokkaido græskar
400g blandede svampe
1 bundt strand trehage
1 håndfuld strandkarse
1 bundt frisk koriander
1 ds. Kokosmælk
1-2 dl fløde
Saft og skal fra 2 lime
10 stk tørrede limeblade
Sweet chili sauce
Østersauce
Kokosolie
Honning
Rapsolie
Æblecidereddike
Salt
Peber
(Evt. ris eller nudler)

Start med at skære løg, gulerødder, græskar, hvidkål og svampe ud i mundrette bidder.
Hak strandkarsen og stil til side. Hak nu strand tre-hagen fint, korianderen hakkes groft og disse to blandes sammen og stilles til side til senere.
Rids derefter andens skind med en kniv og gnid det med groft salt.
Steg nu svampene separat på en pande, med rapsolie ved høj varme. Lad dem stege indtil de er flot gyldenbrune og sprøde.
Begynd nu at svitse løgene i kokosolien, med en smule rapsolie tilsat, i en tykbundet gryde. Når løgene er blevet klare og gennemsigtige tilsættes resten af grøntsagerne og disse står og steger ved omrøring i yderlige 5 minutter.
Nu tilsættes de stegte svampe, fløden, kokosmælken, limebladene og ca. 3 spsk. chili sauce, og 2 spsk. østersauce, et skvæt honning samt salt og peber. Lad nu retten simre under låg i 10-15 min.
Anden stegs nu på panden som blev brugt til svampene, og brunes af på skindsiden ved høj varme indtil den er flot gyldenbrun, og steges derefter på brystsiden ved lav varme. Dette tager sammenlagt ca. 10-15 min. (Tips: Hvis du bruger et stege termometer skal kernetemperaturen være ca. 55-60 grader.)
Ænderne tages af varmen og trækker i 5 min.
Gryderetten smages nu til med limesaft og skal, æbleddikke, den hakkede strandkarse, salt, peber og måske mere chili sauce?
Ænderne skæres ud i fine skiver (den skal være flot rosa indeni) kødet krydres med salt og peber.
Retten serveres i skåle med den skårne and på toppen og drysset med finthakket koriander og strand tre-hage.
Server gerne kogte ris eller nudler til.

Velbekomme!

Ingredienser: