Båldampede blåmuslinger med blæretang og cider.

Forret til 4 pers.

1kg blåmuslinger
2 skalotteløg
400g blæretang
2 dl Tør alkoholisk cider
2 citroner (usprøjtede)
Vilde urter (evt. skvalderkål, strand-mælde eller døvnælde)
Salt
Peber
Koldpresset rapsolie
Start med at rense og skylle muslingerne for ”skæg” og åbne, døde skaller.
Skyl tangen, pres eventuelle blærer itu og skær ud i tynde mundrette bidder.
Hak derefter løget og urterne fint.
Svits først løgene i olien i en tykbundet gryde der kan tåle at komme på bål.
Tilsæt derefter muslingerne og tang. Rør rundt et par gange og tilsæt så cider, hakkede urter, citronskal, salt og peber.
Læg låg på og damp muslingerne ved høj varme (enten direkte på gløderne eller på en grillrist) indtil de har åbnet sig og har fået en flot hvidlig/orange kulør. (Ryst gerne gryden undervejs for at hjælpe muslingerne til at åbne sig).
OBS. Hvis muslingerne ikke har åbnet sig, fra sorteres de!
Server muslingerne med en frisk citronskive, nybagt pandebrød og et glas kold cider til.

Ingredienser: