Braiseret svin med fennikelfrø, gråbynke, æblemost og øl

En skøn efterårsret, med svin, øl, cider og gråbynke. De fede toner fra grisen komplementeres af den bitre øl,
den fyldige og friske most og afrundes med krydret gråbynke. 

Ingredienser
2 kg økologisk nakkekam eller en anden fed udskæring fra grisen
3 store løg
3 fed hvidløg
et par teskefulde let ristede fennikelfrø
6-7 kviste gråbynke (de øverste 30 cm)
1 pk smør ( rigtig gammeldags smør)
1 god sjat olivenolie
2 pilsnere, hvedeøl eller IPA
1 liter god syrlig æblemost (ikke juice af koncentrat)
vand hvis nødvendigt
salt, peber og økologisk æbleeddike til at smage til
 

Sådan gør du
Begynd med at skære løg i grove både. Hak hvidløget fint. Salt og brun svinet af i olien og halvdelen af smøret.
Når kødet er brunet af på alle sider, tages kødet op og tilsættes løgene, fennikelfrø og gråbynke-kvistene undtaget 2 stk.
De plukkes for de små frø-lignende bynke-blomster og frøene sættes til side.

Steg løgene ved middel varme til de er blanke. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt så øl og most.
Hvis det ikke dækker kødet tilsættes vand tll det hele lige er dækket.
Lad det hele simre i 2-2,5 timer til kødet er mørt. Kog den sidste halve time uden låg så væsken reduceres.

Tilsidst smages retten til med salt, peber og æbleeddike og gryden tages af varmen. 
Lad gryden stå i fem minutter og rør det sidste smør i saucen, så den tykner en smule.
Server i skåle med godt brød og evt. kartoffelmos.
Drys en knivspids af de plukkede bynke-blomster over hver skål inden servering.

Top evt. retten af med en håndfuld af sæsonens urter, hakket groft.