Brøndkarsesuppe med frisk drys af blomsterkarse

Vild brøndkarse

Denne brøndkarsesuppe smager friskt af forår og er let og hurtig at lave. Den kan både fungere som en forret eller en let hovedret.

Ingredienser - 4 personer

  • 2 gode håndfulde brøndkarse* (helst vild og nyplukket, men en fra potte virker også)
  • 2 løg
  • 1 bagekartoffel
  • 6 dl god grøntsagsbouillon
  • 1 dl æblecider, æblemost eller hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Æblecidereddike

* Brøndkarse smager som almindelige karse, en anelse friskt og skarpt, men har en mild nøddeagtig tone oveni. Vild brøndkarse i en grøft på Amager. Når først man finder dem et sted, er der som regel en masse.

Step 1 Hak løgene groft og steg dem gyldne i lidt olie. Skræl kartoflen, skær den i mindre tern, kom den ved løgene og steg yderligere i nogle minutter. Tilsæt æblecider, bouillon og fløde og kog op. Lad suppen koge i 10 minutter eller til kartoflen ikke er rå længere.

Step 2 Skyl brøndkarsen, sluk for blusset og blend den sammen med suppen, og kom den tilbage i gryden. Det er vigtigt at suppen ikke bliver kogt op eller koger efter brøndkarsen er tilsat, da en del af urtens fine smag ellers forsvinder.

Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Pynt med lidt frisk blomsterkarse eller spæd løgkarse og server med godt groft brød til. (Opskriften er udviklet af Byhøsts kok og gastronomiske udvikler Martin Marko)

HUSK Og så lige en advarsel: Man skal orientere sig omkring det sted, hvor man plukker vild brøndkarse, for hvis der går får omkring stedet, er der risiko for, at man kan få en slem leverparasit.

Ingredienser: