Byhøsts æble crumble

Crumble kager er fantastiske, de er lette at lave, de smager forrygende og variationsmulighederne i forhold til hvilken slags frugt du bruger er uendelige. Det er kun din fantasi der sætter grænserne.

I denne her opskrift har vi brugt vilde æbler fra Valby Parken af en ukendt sort. Æblerne grænsede til det umodne og var derfor væsentligt mere syrlige, end hvad man normalt ellers kan finde i supermarkedet og hos grønthandleren. I denne her opskrift er det kun en plus hvis din frugt er syrlig, det giver en fin balance i forhold til den søde og fede crumble dej.

Ingridienser
img_5763web.jpg

  • 700g æbler
  • 125g blødt smør
  • 125g sukker
  • 3 tsk. vaniliesukkerVaniliesukker
  • 175g mel
  • 75g smuttede mandler (en god håndfuld)

Step 1
img_5770web.jpg
Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i mundrette skriver

Step 2
img_5793web.jpg
Bland mel, rørsukker og vaniliesukker og smuldr det bløde smør i blandingen og ælt indtil dejen samler sig

Step 3
img_5800web.jpg
læg æbleskiver i et ovnfast fad, vend dem i vaniliesukker og smuldr dejen ud over. Hak de smuttede mandler og drys dem ud over tærten

Step 4

Bag tærten i ovnen ved 200g. i cirka 25-30 min (eller indtil den er flot gylden på overfladen - server tærten lun med cremefraice eller flødeskum.

Ingredienser: