Fladbrød med øl og sæsonens urter

Til 4 pers.

4 dl lunkent vand
10 g gær
400 g hvedemel
200 g fuldkornsspeltmel
1 dl mørk øl
1 dl skyr eller yoghurt naturel
En-to håndfulde hakkede urter
2 tsk. salt
2 spsk. honning
1 spsk. koldpresset rapsolie

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel, øl, honning, urter og skyr. Det er vigtigt at du venter med at tilsætte salten til sidst da salt ellers kan neutralisere gærens hæveevne.
Rør dejen på en røremaskine i 5-10 min, eller brug hænderne og rør dejen med en grydeske.
Stil skålen koldt (6-10 grader) til koldhævning i mindst 12 timer. Eller 2 timer ved stuetemperatur.
Hvis dejen har koldhævet så lad den stå og raske ved stuetemperatur i mindst en halv time inden du bruger den.
Skær nu dejen ud til 8-10 boller og rul disse helt flade i godt med hvedemel.
Steg fladbrødene på en pande med rigeligt smør og rapsolie indtil de er sprøde og flot gyldenbrune.
Smør til sidst brødene med lidt smør og drys dem med havsalt.
Tilbered dem gerne over bål, da dette giver en dejligt røget smag til brødet.
Urteforslag
I sommerhalvåret er der altid urter at finde. Vi anbefaler disse urter til de forskellige årstider:
Forår
Ramsløg
Skvalderkål
Brøndkarse
Sommer
Strand-bede
Døvnælde
Vandmynte
Efterår
Brændenælde
Vild pastinak
Fuglegræs
Frøene fra gråbynke

Ingredienser: