Havtorn-æble-marmelade

Denne marmelade er indbegrebet af sensommer og efterår. En let syrlig og aromatisk oplevelse.
Den kan bruges på et stykke brød, til vildt eller lidt god ost. Det er generelt et godt trick at tilsætte en sjat frugteddike i marmelader. Det  fremhæver og understøtter den naturlige syre/sødme-balance i marmeladen. Man kan krydre marmeladen med vanilje og lidt stjerneanis, hvis man er til de lidt mere krydrede marmelader.

 

Ingredienser til 2-4 glas

  • 250 gram friskplukkede æbler (sødlige æbler hvis du er til den søde side)
  • 250 gram rensede havtorn
  • 250 gram rørsukker
  • 1-2 spsk. æblecidereddike eller anden frugteddike

 

Skyl æbler og havtorn godt. Fjern kernhus fra æblerne og hak i tern. Lad skrællen blive på, det giver smag.
Vend æbler og havtorn med sukker og kom i en gryde ved middelvarme. 
Kog op og lad koge i 5 min. tilsæt havtorn og kog i ca. 10 min til æblerne er møre.
Purer evt. massen hvis du vil have en lind marmelade. Hæld på skoldede glas og opbevar køligt.

 

Da marmeladen ikke har et særligt højt sukkerindhold, er der ikke meget konservering i,
så det er en god ide at være ekstra opmærksom på hygiejne, under tilberedning og når marmeladen skal på glas.

Ingredienser: