Hindbær skyr og kvan is med friske bær og vandmynte

Til 4 pers.

200g frosne hindbær
100g friske hindbær
100g friske blåbær
1 håndfuld vandmynte
1-2 små kvankviste
½ stang vanilje
250g skyr
1/2l økologisk sødmælk
100ml økologisk piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
Salt
Sukker
Honning

Sådan gør du:

Start med at koge de frosne hindbær sammen med kvankvistene (høst kun disse hvis du er helt sikker på at det er kvan du har med at gøre!)
Hak vaniljen fint (både stang og indmad) og kog samtidig mælken og fløden langsomt op og tilsæt den hakkede vanilje, en spiseskefuld honning, to spiseskefulde sukker og en knivspids salt.
Tag gryden af varmen når mælken har kogt.
Lad de frosne hindbær koge ind til en tyk masse. Sigt denne igennem en tyndmasket sigte eller et klæde.
Bland hindbærmassen med den varme mælk og tilsæt æggeblommerne. Varm herefter blandingen op ved konstant omrøring (det må ikke koge!) indtil at du mærker blandingen tykne og bliver en smule mere cremet i konsistensen.
Tag nu gryden af blusset og rør skyren i.
Smag til med sukker og honning alt efter behov.
Rør enten blandingen på en ismaskine eller sæt den i fryseren og rør rundt hvert tyvende minut indtil konsistensen er fast og cremet.
Server i kolde skåle pyntet med de friske bær og grofthakket vandmynte.

Ingredienser: