Hyldeblomstcider

Ingredienser
10-15 hoveder af hyldeblomst
5 liter vand
1 kg sukker
2 økologiske citroner
1/2 dl vodka/snaps

Sådan gør du
Kog en lage af sukker og vand – sukkeret skal være opløst. Lad det køle af.
Skyl citronerne og skræl dem med en tyndskræller. Kom citronskal ved og pres saften i.
Lagen skal have en let og syrlig citrusnote. Smag evt. til med ekstra citronsaft.

Undgå så vidt muligt at skylle hyldeblomsterne, da det meste af smagen nemlig skylles ud.
Læg dem på et fugtigt klæde ved et åbent vindue og lad eventuelle insekter stikke af.
Pil visne blade og andet skidt fra. Stilkene kan give bitterhed til cideren, så klip stilke af.

Skold en beholder/bøtte med kogende vand, og sprit den af med fx vodka eller snaps.
Kom hyldeblomsterne i beholderen og hæld lagen over, og dæk med et rent viskestykke.
Lad blomsterne trække i lagen i minimum 24 timer.

Skold 6-8 flasker (alt efter størrelse) med patentlåg med kogende vand,
og sprit dem af med fx vodka eller snaps.
Sigt hyldeblomstlagen igennem et sigte og gennem fx kaffefilter eller osteklæde.

Kom lagen på flaskerne, sæt patentlåget på og stil dem mørkt ved stuetemperatur.
Efter ca. 2 uger har trykket i flasken dannet kulsyre og cideren er klar.

Opskrift: Martin Marko

 

Ingredienser: