Klassisk mirabellemarmelade

Mirabellemarmelade er en sensommer klassiker, som er fantastisk på en ostemad eller over lidt youghurt. Her er opskriften på en let, lækker og smagfuld mirabellemarmelade. Frugteddiken fremhæver mirabellens smag og en smule stjerneanis giver en god dybde i smagen. Denne marmelade kan laves med både røde og gule mirabelle, men er bedst med en blanding. Selv de lidt melede bliver gode som sylt.

Ingredienser:

  • 1kg modne gule og røde mirabelle
  • 800 gr sukker
  • 3-4 spsk bæreddike, æblecidereddike eller anden frugteddike
  • 2-3 stjerneanis




Tilberedning
Skyl mirabelle og udsten dem.Med en kirsebærudstener kan du hurtigt have frugten klar. Kom alle ingredienser i en stor gryde og kog op. Lad koge et kvarter til tyve minutter, kom på rene skoldede glas, som er skyllet i lidt alkohol og luk til.

Marmeladen kan holde sig i flere måneder, hvis du har brugt rene redskaber og opbevarer den køligt.

Tip: Hvis du ikke har en udstener eller ikke gider at udstene, kan du koge frugten med sten. Når marmeladen har kogt et stykke tid, kommer stenene op til overfladen og du kan fiske dem op.

Ingredienser: