Kold agurkesuppe m. brændenælder

Brændenælden er en alsidig plante, der har mange forskellige anvendelsesmuligheder i dit køkken. Den er mineral-og vitaminrig og samtidig let at finde i bynaturen, hvor den vokser vildt som ukrudt i parker og grønne områder.

Hemmeligheden bag en vellykket suppe lavet på brændenælder er en god bouillon og friske brændenældeskud. I denne her suppe, som Julie Swane fra Nature Foods står bag, er brændenælderne kombineret med agurker. resultatet er en velsmagende kold suppe, der fungerer særdeles godt på en varm sommerdag.

Opskriften giver en portion, der rækker til fire personer.

Ingredienser

  • 2-3 skrællede agurker
  • 1 citron
  • 1/2 lime
  • 1/2 liter hønseboullion
  • 2 forårsløg
  • 1/2 l friske brændenældeskud
  • Salt

Step 1
Skyld brændenældeskudene grundigt og blancher dem i ca. 3 minutter.

Step2
Si vandet fra de blancherede brændenældeskud fra i en skål og opløs hønseboullion heri. Lad både brændenælder og boullion køle af til stuetemperatur.

Step 3
Skræl agurkerne, rens forårsløgene og skær dem i mellemstore stykker.

Step 4
Kom agurk, brændenælder og forårsløg i en blender og tilsæt ca. halvdelen af boullionen. Blend et minuts tid og kom resten af fonden i og smag den til med citron- og limesaft og salt.

Step 5
Server suppen afkølet, gerne med et par isterninger i.

Ingredienser: