Kold Kartoffelsalat med strandkarse

Strandkarse er den bærende smagsgiver i denne kartoffelsalat. Strandkarsen vokser, som navnet antyder, langs de danske strande (og havneløbet på Islands Brygge-siden, som det er tilfældet her i København, hvor Byhøst har kontor). Urten smager stærkt krydret, nærmest som japansk peperrod. Julie Swane fra Nature Foods, der står bag denne opskrift, ynder da også at kalde strandkarsen for vild wasabi, hvilket ikke er helt ved siden af - bare vent til du selv prøver at smage den.

Opskriften giver en portion, der rækker til fire personer.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 200 g mayonaise
  • 200 g cremefraiche
  • 1 lille revet løg
  • 20 strandkarseblade
  • Du kan alt efter smag og behag supplere strandkarsen med lidt ekstra urter og blomster, evt. bellis, humle, hyldeskud og hybenroser
  • Salt og peber

Step 1
Kog kartoflerne og lad dem køle af.

Step 2
Rør mayonaise og cremefraiche sammen med 1 lille fintrevet løg til en lind dressing.

Step 3
Hak strandkarsen fint. Smag dressingen til med strandkarse, salt og peber (gem evt. to strandkarseblade, skær dem i strimler og brug dem til pynt)

Step 4
Skær kartoflerne i skiver på ca 1/2 cm. Bland kartoffelskiverne med dressingen, gerne lidt af gangen, så du undgår at mose kartoflerne mens du blander. Tilsæt de supplerende urter og blomster (husk også at gemme lidt til at pynte med).

Step 5
Slut af med at pynte kartoffelsalaten med strimlerne af strandkarse og de resterende urter og blomster.

Ingredienser: