Marmelade på gule mirabelle og havtorn

De gule mirabelle smager sødt og lækkert når de lige præcis er modne. De kan godt være lidt melede hvis de er overmodne og for syrlige når de ikke er klar. Marmeladen her kan sagtens laves selvom man finder melede mirabelle. Denne marmelade er rigtig godt afbalanceret og den karakteristiske syre og aroma fra havtorn spiller godt op imod de søde gule mirabelle. Ingredienser

  • 1 kg udstenede gule mirabelle (brug evt. en kirsebærudstener)
  • 100-150 gr. havtorn (alt efter hvor syrlig du kan lide din marmelade)
  • 750 gr. sukker

Tilberedning Alle ingredienser vendes sammen i et ildfast fad, dækkes med folie og kommes i en ovn ved 175 grader. Efter ca. 20-25 min. fjernes folien og det hele røres rundt. Bag videre ved 150 grader og rør i det en gang imellem, til syltetøjet er jævnt og klart. Hæld på rengjorte glas, slynget i lidt vodka og luk til. Marmeladen kan holde sig i flere måneder, hvis du har brugt rene redskaber, ordnet dine glas grundigt og opbevarer den køligt.

Ingredienser: