Pandestegte urtedeller

Til 4 pers.

500g hakket kalv og flæsk
4 æg
2 løg
4 fed hvidløg
½ tsk allehånde
Rapsolie
100 g fuldkorns speltmel
Mel (Ølandshvede eller alm. Hvedemel)
Salt ca. 1 spiseskefuld
Peber
Urterne kan tilsættes alt efter sæson

Forår
Ramsløg
Skvalderkål
Brøndkarse
Vild kørvel

Sommer
Strand-bede
Døvnælde
Vandmynte

Efterår
Brændenælde
Vild pastinak
Fuglegræs
Frøene fra gråbynke

Start med at hakke urter og løg helt fint. Derefter røres farsen med salt indtil den får en ”sej” konsistens.
Tilsæt nu æg, de hakkede urter, løgene, allehånde, peber og en spiseskefuld olie.
Tilsæt derefter under omrøring først fuldkornmel og derefter hvedemel indtil farsen har en lind konsistens.
Steg dellerne flot gyldenbrune i olie og smør, gerne på en bålpande.
Server med godt brød og en lækker dip til.
Dellerne kan også laves som vegetariske, ved at udskifte kødet med groft blendede hvide bønner eller kikærter.

Ingredienser: