Ragout af markchampion med hasselnødder og syrlige æbler

Denne ret er perfekt som en efterårsfrokost eller forret. Den er kraftig og fed i smagen og passer godt på en kold dag. Man kan variere med alle svampe og kan også serevere den over pasta eller en god kartoffelmos. 

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g rensede og halverede markchampion
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 6-8 kviste timian
  • 1 dl fløde
  • 1 glas tør hvidvin
  • 25 g smør
  • 50 g vesterhavsost
  • En lille håndfuld frisk persille
  • 4 skiver godt daggammelt rugbrød eller lyst madbrød.
  • en god håndfuld afskallede hasselnødder
  • 1 syrligt æble
  • Havsalt og friskkværnet peber

 

Tilberedning 
Hak løg og hvidløg fint. Steg løgene på en pande i halvdelen af smørret, ved middel varme til de er gennemsigtige og klare. Tilsæt hvidløg og lad dem kort stege med. Tilsæt markchampion og timian og skru op for varmen. Rist svampene til de tager farve og tilsæt vin. Lad det koge ind til det halve og tilsæt fløde. Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter, så det tykner, men svampene stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Imens tag en pande, smelt resten af smørret og steg brødet til det er gyldent og sprødt. Tilsæt mere smør hvis brødet suger det hele. Hak hasselnødder groft, skær æblet i meget tynde skiver og hak persillen fint.

Fordel ragouten på det ristede brød, riv vestehavsosten over og pynt med hakkede nødder, frisk persille og et par skiver æble. Server med det samme.

Ingredienser: