Sød-syltede Hyben over græsk yoghurt med vilde blomster

Sød-syltede Hyben over græsk yoghurt med vilde blomster
 

Ingredienser

kornene fra en stang vanilje

150 gram sukker

1 stor skefuld honning

1 dl vand (eller birkesaft hvis det kan skaffes, så bruges dog kun 125 gram sukker)

saften fra en citron eller et godt skvæt frugteddike

300 gram rensede hyben

1,5 dl vilde blomster (vild lucerne, rødkløver eller strandfladbælg)

1 stor bøtte fed græsk yoghurt

(evt. 2 dl friske hindbær eller brombær, hvis det er i sæson)

Sådan gør du

Begynd med at rense hybenfrugterne. Kog en sirup over middel varme af resten af ingredienserne undtagen hyben. Tilsæt til de rensede hyben når den begynder at tykne og lad simre med de sidste 5 minutter. Konsistensen af siruppen skal være som lys honning. Vær opmærksom på at tage siruppen af varmen lidt før den har den ønskede tykkelse, da den også tykner en anelse når den køler af. Stil gryden til side og lad køle helt af. Anret en klat yoghurt i et glas og kom en god skefuld af hyben og sirup over. Pynt af med vilde blomster (og bær hvis de er til at finde).

 

 

Ingredienser: