Steens hyldeblomstsalt

Hyldeblomster kan bruges til mangt og meget i køkkenet. Denne opskrift på hyldeblomstsalt, som vores gode ven Steen Larsen har været så venlig at dele med os, er en nem og utroligt simpel måde at bevare smag og duft af forsommerens hyldeblomster på.

Hyldeblomstsaltet er særligt velegnet til grillede koteletter og fisk. Du kan også prøve saltet til marinader.

Ingredienser
img_0633.jpg

  • 1 dl hyldeblomster (cirka fire velvoksne hyldeblomstskærme)
  • 1½ dl havsalt

Step 1
Klip stilkene af hyldeblomstsskærmene og se blomsterne efter for eventuelle insekter

Step 2
Kom hyldeblomster og salt i et lille syltetøjsglas, og ryst det kraftig. Lad blandingen trække i to dage inden du bruger det.

Steen Larsen er madsnedker, forfatter, kogemand og underviser unge og voksne i madlavning, bl.a. på madskolen ”Bisquietfabrikken” i Jægersborggade. Er glødende tilhænger af det grønne køkken med ukrudt og mere tæmmede grønsager, samt krydderier fra hele verden. Forfatter til flere populære og fantasifulde bøger som Gå hjem og wok, Lev stærkt og Eksotisk, Rent vegetarisk-sundt for dig - godt for miljøet

Ingredienser: