Syltede fuglekirsebær

Opskrift af Martin Marko, kok og gastronomisk udvikler i Byhøst

Rundt omkring i landet står massere af fuglekirsebærtræer. Det er helt sikkert en af de råvarer som vi har en overflod af og mange tror, at de er sure, men de smager rigtig godt og kan bruges i et hav af desserter. Og så er det om at plukke og sylte når de er der, hvis man gerne vil være overskudsagtig i december med hjemmelavet kirsebærsauce til risalamande.

Ingredienser

  • 3 store håndfulde fuglekirsebær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • ½ tsk. Fennikelfrø
  • 2 nelliker
  • 1 laurbærblad
  • Skal af ½ citron
  • Citronsaft

Tilberedning

Skyl kirsebærerne og udsten dem (Det betyder ikke så meget hvis de har sten i). Kog sukker, vand, fennikelfrø, nelliker, laurbærblad og citronskal i nogle minutter. Kom så de udstenede kirsebær i sukkerblandingen kog et par minutter yderligere. Kirsebærerne skal ikke koges helt ud. Smag til med citronsaft. Kom på skoldede sylteglas og luk til med det samme. Og stil i køleskabet. Tip. Kirsebærerne er gode en måneds tid efter, men prøv at gemme dem til december og kom dem på risalamanden.

Ingredienser: