Vilde deller

Hermed en variation over den klassiske frikadelle, som vi serverede for vores gæster til det første Byhøst Gilde (til stor begejstring). Opskriften er udarbejdet af Julie Swane fra Nature Foods, og skiller sig særligt ud ved, at man bruger vilde urter i farsen i stedet for løg.

Opskriften rækker til fire personer og giver nogle grønne, faste og velsmagende deller, man ikke skal snyde sig selv for.

Ingredienser

  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 2 æg
  • 100 g hakkede brændenældeskud og skvalderkål (du kan også variere opskriften med mælkebøtte, løgkarse, vejbred, toppe af gulerødder el. lign)
  • revet skal af 1/2 til 1 citron
  • 1 1/2 dl dansk vand
  • 1 dl sesamfrø
  • ¼ dl hvedemel
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Smør og olivenolie til stegning

Step 1
Skyld de vilde urter grundigt og hak dem fint.

Step 2
Rør alle ingredienser grundigt sammen, til farsen har en fast konsistens. Lad farsen hvile ca. 1 time (du kan godt lave farsen dagen før, og lade den stå og trække i køleskabet, det bliver den kun bedre af).

Step 3
Varm smør og olie til det er skummet af og steg dellerne i mundrette hapser til de er faste og gennemstegte (test evt. farsen ved at stege en enkelt delle og for at smage om den er tilpas krydret).

Ingredienser: