Hyben

I buskadset på højre side af stien mellem Rubinvej og Juvelvej (når man kigger væk fra Tarup centret) står der massevis af hybenbuske. Der kan både laves kandiserede blomster, saft og sirup af blomsterne og frugterne kan bruges til mange formål (syltede, marmelade, ketchup, chutney, is mm..) Pluk gerne hyben, mens de stadig er godt faste i det - så er der mindre risiko for at der er gået orm i dem og de er lettere at rense. Billedet viser den side af stien som buskene er på - fik dog kun fanget de fine ramsløg som er i blomst. Også værd at komme efter i foråret.

Opskrifter

Sød-syltede Hyben over græsk yoghurt med vilde blomster   Ingredienser kornene fra en stang vanilje 150 gram sukker 1 stor skefuld honning 1 dl vand (eller birkesaft hvis det kan...
Forret til 4 pers. 300g rørhatte (Karl Johan eller andre)250g parasolblækhat200g hyben1 håndfuld strandsennep1 håndfuld skovsyreKoldpresset rapsolieÆblecidereddikeSaltPeber   Start med at...
Denne ketchup er kraftig og krydret, med en god balance mellem sødme og syre. Ketchup er egentlig let at lave og det smager virkelig lækkert når det er lavet på ordentlige råvarer. Hyben og mirabelle...
Strandkarse er den bærende smagsgiver i denne kartoffelsalat. Strandkarsen vokser, som navnet antyder, langs de danske strande (og havneløbet på Islands Brygge-siden, som det er tilfældet her i...